Workshop aan groep 7 of 8 (basisschool)

Aan alle 7e en 8e groepers én hun leerkrachten: jullie kunnen allemaal Eerste Hulp geven als er iets gebeurt en ik wil jullie dat graag leren!

Jullie zijn immers al heel vaak zelfstandig onderweg op de fiets naar vrienden of je sport en misschien gaan jullie al bijna naar de middelbare school. Nou, dan zullen jullie zomaar wel eens een ongeluk zien gebeuren, of iemand die flauw valt…of misschien wel iemand die tegen een boom aanfietst en niet meer opstaat. En dan is het normaal dat je iemand wil gaan helpen. Maar….wat moet je dan doen?

Daar gaan we het in een workshop van ongeveer 2 uur over hebben. Over wat je wel en juist ook niet mag doen, bewusteloosheid, een kneuzing of botbreuk en natuurlijk ook over minder enge dingen als een bloedneus of snijwondje. En nog bijna het belangrijkste: hoe kom je erachter of iemand wel of niet ademt?

Natuurlijk gaan jullie ook leren hoe de stabiele zijligging gaat en gaan jullie allemaal een verbandje aanleggen. En dan vertel ik je meer over de ambulance en wanneer je 112 mag (of moet) bellen.

Na deze workshop is er een tweede, aanvullende workshop, en hierin gaan jullie leren reanimeren. En natuurlijk gaan jullie ook allemaal zien hoe een AED werkt.

Na het volgen van deze workshops krijgen de leerlingen uiteraard allemaal een certificaat van deelname van BB Training. Maar hoe cool zou het zijn als de leerlingen gewoon een echt, europees erkend Rode Kruis certificaat Reanimatie en AED kunnen halen. Ook dit is mogelijk!

Wilt u uw leerlingen ook deze leuke workshops aanbieden? Neem dan voor meer informatie contact met mij op via info@bbtraining.nl of via 06-17846560.